Controle Huidkanker

Onderdeel van:
Dr. Brinkmann kliniek
Contact Dr. Brinkmann kliniek

Tijdens het eerste consult wordt in de Dr. Brinkman Kliniek een algeheel huidonderzoek door een dermatoloog uitgevoerd, in de meeste gevallen aangevuld met de VIP-controle ®, een methode waarbij gebruik gemaakt wordt van een Visual Image Picture techniek.

VIP-controle ®. Hierbij wordt door middel van een digitale dermatoscoop een huidlaesie tot 120 keer uitvergroot zonder verlies van beeldkwaliteit. Dit beeld kan met behulp van een aangesloten computer worden vastgelegd. Aan de hand van uiterlijke kenmerken van een laesie kan deze computer ook een berekening op kwaadaardigheid uitvoeren.

Tevens biedt dit systeem de mogelijkheid tot het bewaren van de digitale beelden voor vervolgonderzoek. Een verdachte huidlaesie kan hierdoor op een later moment opnieuw worden beoordeeld op veranderingen ten opzichte van de uitgangssituatie.

Door de VIP-controle ® van de huid kan het onnodig verwijderen van huidlaesies worden voorkomen. De Dr. Brinkmann Kliniek streeft ernaar om deze vooruitstrevende techniek voor iedereen toegankelijk te maken. Op basis van dit onderzoek kan de dermatoloog met een grote mate van zekerheid vaststellen welke vorm van huidkanker het betreft.