Dr. M. Brinkmann

Dermatoloog

Dr. Margrit Brinkmann

Dermatoloog
BIG-nummer: 09046571301

Gepromoveerd aan de Medische Universiteit van Lübeck en specifiek opgeleid op het vakgebied van huidoncologie en dermatochirurgie. Sinds 1999 tot eind 2007 werkte Dr. Brinkmann als dermatoloog in het ziekenhuis in Woerden.

Voor het onderzoek, herkennen en behandelen van huidkanker is grote ervaring vereist. Dr. Brinkmann heeft dit specifieke gebied binnen de dermatologie tot een van haar speerpunten gekozen. Vanaf eind 2007 heeft zij al haar aandacht gericht op het huidkanker Expertisecentrum waar met name een algehele lichaamscontrole op moedervlekken of op vormen van huidkanker kan plaatsvinden. Het huidkanker Expertisecentrum is in 2003 opgericht om huidkankeronderzoek voor een groot deel van patiënten mogelijk te maken, omdat het aantal gevallen van huidkanker toeneemt en door middel van dit specifiek en uniek onderzoek huidkanker vaker in een vroeger stadium ontdekt kan worden.

(Proctologie /chirurgie) Chirurgisch Expertisecentrum

Het Chirurgisch Expertisecentrum is een vooruitstrevend en ambitieus centrum, waar enthousiaste en ervaren chirurgen innovatieve verzekerde medische zorg bieden. De opzet van het Expertisecentrum biedt planbare zorg voor een patiënten groep waaraan minder invasieve en belastende zorg kan worden geboden.

De grondleggers van het Chirurgisch Expertisecentrum hebben veel ervaring en expertise op chirurgisch gebied variërend van;

Proctologie

Chirurgische Oncologie/ Huidkanker

Hand Pols Chirurgie

Gastro- Intestinaal Chirurgie

Bariatrie

Zij hebben eveneens een super specialisatie en zijn voortrekker in Nederland op bepaalde behandel-therapieën welke met name in dit Expertisecentrum worden uitgevoerd. Zij hebben door de heelkunde vereniging goedgekeurde technieken, die reeds veelvuldig in het buitenland worden uitgevoerd in Nederland geïntroduceerd. Er zijn maar een zeer beperkt aantal chirurgen, die zich op de nieuwste minimale invasieve technieken hebben gespecialiseerd.

Een van de nieuwste technieken is o.a. het gebruik van laser techniek op gebied van proctologische aandoeningen, zoals haarnestcystes (Sinus pilonidalis). Deze techniek zal veelvuldig in het Expertisecentrum worden toegepast en heeft heel veel voordelen, met name op het gebied van herstel en wondgenezing.