Initiatiefnemers

Als voortrekker in het gebruik van Digitale dermatoscopie en Laserbehandeling haarnestcyste.

Dr. Margrit Brinkmann

Dermatoloog
BIG-nummer: 09046571301

Gepromoveerd aan de Medische Universiteit van Lübeck en specifiek opgeleid op het vakgebied van huidoncologie en dermatochirurgie. Sinds 1999 tot eind 2007 werkte Dr. Brinkmann als dermatoloog in het ziekenhuis in Woerden.

Voor het onderzoek, herkennen en behandelen van huidkanker is grote ervaring vereist. Dr. Brinkmann heeft dit specifieke gebied binnen de dermatologie tot een van haar speerpunten gekozen. Vanaf eind 2007 heeft zij al haar aandacht gericht op het huidkanker Expertisecentrum waar met name een algehele lichaamscontrole op moedervlekken of op vormen van huidkanker kan plaatsvinden. Het huidkanker Expertisecentrum is in 2003 opgericht om huidkankeronderzoek voor een groot deel van patiënten mogelijk te maken, omdat het aantal gevallen van huidkanker toeneemt en door middel van dit specifiek en uniek onderzoek huidkanker vaker in een vroeger stadium ontdekt kan worden.

Dr. Ruben Schouten

Chirurg
BIG-nummer: 99058553101

Na de opleiding tot chirurg en wetenschappelijk promotieonderzoek heeft Dr. Schouten zich volledig toegelegd op twee vakgebieden: de proctologie en de bariatrische chirurgie.

Door jarenlange ervaring heeft hij uitgebreide kennis en kunde opgebouwd in de proctologische chirurgie. Dit betreft alle ziektebeelden rond de anus inclusief de haarnestcysten in de bilspleet. Mensen met deze problemen kampen vaak met schaamte en komen vaak erg laat bij de specialist met hun klachten. Met zijn ruime ervaring kan Dr. Schouten mensen geruststellen en het probleem op een adequate wijze oplossen.

Een speciale en vrij unieke techniek, die in het Chirurgisch Expertisecentrum wordt toegepast is de laserbehandeling voor de haarnestcysten. Deze techniek is onder andere door Dr. Schouten geïntroduceerd in Nederland en hij kan worden gezien als de meest ervaren chirurg op dit gebied.

Specialisatie of aandachtsgebied

  • Proctologische Chirurgie (ziektebeelden rond de anus)
  • Laserbehandelingen

Drs. Afzal Amir

Chirurg

BIG-nummer: 19038642101

Na de opleiding tot chirurg aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft Drs. Amir zich gericht op het gebied van Longchirurgie gecombineerd met de Abdominale/Oncologische Chirurgie (CHIVO-schap) als Chef de Clinique.

In 2003 trad hij toe tot de maatschap Chirurgie van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Alhier heeft hij 15 jaar met veel overgave het chirurgisch vak in zijn volle breedte uitgeoefend, met specifieke aandacht voor de handchirurgie, proctologie en flebologie.

In zijn veelzijdigheid heeft hij samen met een collega huisarts in Amsterdam als een voorloper pionier de anderhalve lijn zorg opgezet. Het was een periode van werken in een kleine setting met veel persoonlijk aandacht en begeleiding van de patiënten, wat veel voldoening gaf bij niet alleen de patiënten maar ook bij het personeel en de artsen. Deze ervaring wordt nu voortgezet in het Expertisecentrum.

Vanaf 2018 is Drs. Amir werkzaam in de maatschap Chirurgie van de Treant Zorggroep Emmen, Stadskanaal, Hoogeveen, waar hij als long-, gastro-intestinaal- en traumachirurg zich verdienstelijk maakt binnen de groep.

Specialisatie of aandachtsgebied

  • Chirurgische Oncologie/ Huidkanker
  • Proctologische Chirurgie
  • Hand Pols Chirurgie