Drs. A. Amir

Chirurg

Drs. Afzal Amir

BIG-nummer: 19038642101

Na de opleiding tot chirurg aan het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Medisch Spectrum Twente (MST) heeft Drs. Amir zich gericht op het gebied van Longchirurgie gecombineerd met de Abdominale/Oncologische Chirurgie (CHIVO-schap) als Chef de Clinique.

In 2003 trad hij toe tot de maatschap Chirurgie van het Waterlandziekenhuis in Purmerend. Alhier heeft hij 15 jaar met veel overgave het chirurgisch vak in zijn volle breedte uitgeoefend, met specifieke aandacht voor de handchirurgie, proctologie en flebologie.

In zijn veelzijdigheid heeft hij samen met een collega huisarts in Amsterdam als een voorloper pionier de anderhalve lijn zorg opgezet. Het was een periode van werken in een kleine setting met veel persoonlijk aandacht en begeleiding van de patiënten, wat veel voldoening gaf bij niet alleen de patiënten maar ook bij het personeel en de artsen. Deze ervaring wordt nu voortgezet in het Expertisecentrum.

Vanaf 2018 is Drs. Amir werkzaam in het maatschap Chirurgie van de Treant Zorggroep Emmen/Stadskanaal/Hoogeveen), waar hij als long-, gastro-intestinaal- en traumachirurg zich verdienstelijk maakt binnen de groep.

  • Specialisatie of aandachtsgebied
  • Chirurgische Oncologie/ Huidkanker
  • Proctologische Chirurgie
  • Hand Pols Chirurgie
  • Gastro- Intestinaal Chirurgie