De huid van een zuigeling of een klein kind is nog erg kwetsbaar en kan eenvoudig worden geïrriteerd door prikkels van buitenaf.
De huid van kinderen is niet te vergelijken met de huid van een volwassene en dient daarom anders verzorgd te worden. De talgproducerende klieren zijn nog klein en de productie van huidvetten beperkt. De huidbarrière is nog niet voldoende opgebouwd, waardoor de huid gevoelig wordt voor schadelijke invloeden van buitenaf, maar ook voor lichaamseigen speeksel of excrement. De huid raakt eenvoudig beschadigd, bacteriën en schimmels dringen in de huid door, waardoor huidinfecties ontstaan. Dit wordt nog eens bevorderd door het nog niet volledig werkende afweersysteem van een kind.
Tevens zijn zuigelingen en jonge kinderen uitermate kwetsbaar voor blootstelling aan zonlicht. De huid is nog extreem dun en er heeft nog geen natuurlijke verdikking van de huid plaatsgevonden. Ook het beschermende pigment in de huid wordt pas op latere leeftijd aangemaakt.

De Dr. Brinkmann Kliniek biedt u een vakkundig dermatologisch advies voor individuele beschermende huidverzorging en zonpreventie voor uw kind.

Terug