De laatste berekeningen wijzen erop dat 1 op de 6 Nederlanders huidkanker zal ontwikkelen met alle fysieke, psychische en sociale gevolgen van dien.
Voor het ontwikkelen van huidkanker bestaat er een groot aantal risicofactoren die voor elke patiënt kunnen verschillen. Uiteraard kunnen algemene adviezen worden gegeven, maar de ervaring leert dat er veel behoefte is aan individuele voorlichting. Het vroegtijdig ontdekken van huidkanker is nog steeds niet vanzelfsprekend. Preventie speelt een grote en belangrijke rol bij het reduceren van ziekte en sterfte ten gevolge van huidkanker. Hierdoor is de operatieve behandeling vaak minder ingrijpend of kunnen zelfs andere niet- operatieve technieken worden toegepast.

In de Dr. Brinkmann Kliniek bieden een speciaal opgezet zorgpad van onderzoeken en behandelingen op alle vormen van huidkanker of voorstadia ervan door een dermatoloog. Voor specifieke huidkankervormen wordt dit onderzoek aangevuld met de
VIP-controle ® van de huid, een methode waarbij wij gebruik maken van een Visual Image Picture techniek . In de brochure Zorgpad vindt u meer informatie over het onderzoek voor deze vorm van huidkanker.

Terug                   Meer info